tirsdag den 22. marts 2016

Citronmåne med creme

Jeg har lavet en del forskellige citronmåner, som også er her på bloggen, men denne gang havde jeg lyst til at lave en citronmåne med creme. 



Kage/bunde
225 g. rørsukker
225 g. hvedemel
2 1/2 tsk. bagepulver
25 g. maizena
225 g. blødt smør
4 store æg
Revet skal og saft fra 2 store citroner

Tænd ovnen på 190 grader. Smør en springform eller beklæd den med bagepapir. Pisk smør og sukker luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert. Rør citronskal i blandingen. Bland de tørre ingredienser og sigt dem, for at undgå klumper i dejen. De tørre ingredienser røres i blandingen skiftevis med citronsaften. Rør ikke for meget i dejen, så falder den sammen. Hæld den i springformen og bag den ca. 40-45 min. Tjek den med en træping. Afkøles på bagerist, efter 10 min. uden springform. 



Citroncreme
110 g. blødt smør
2 spsk. citronsaft
revet skal af 1 stor citron
500 g. flormelis
evt. gul farve

Rør smør, citronskal og saft og halvdelen af flormelis i en skål med en håndmixer. Pisk flere minutter til en ensartet masse. Tilsæt resten af flormelis lidt ad gangen og pisk indtil cremen bliver let og luftig. Tilsæt evt. farve. 

Flæk kagen i to og smør halvdelen af cremen på bunden. Lag øverste bund over på og smør resten af cremen ud over.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar