lørdag den 19. marts 2016

Havregryn-marengskage

Lavede denne simple kage til mine kolleger i torsdags. Ud fra ingredienslisten burde den være en anelse kedelig, men det er den IKKE. Den smager supergodt og har en blød, sej og sprød konsistens. 
God kage til klassens time, kollegakage, eller bare når det skal gå hurtigt.



Bund
200 g. havregryn
150 g. sukker
175 g. smør smeltet
3 æggeblommer

Bland havregryn og sukker. Hæld smør i og rør godt rundt. Tilsæt æggeblommerne og rør til blandingen er ensartet. Fordel blandingen i en lille bradepande (ca. 25x35 cm.) med et stykke bagepapir. Tryk blandingen godt sammen. Bag den i 15-20 min. ved 175 grader


Topping
3 æggehvider
100 g. sukker
100 g. mandler hakket fint

Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt sukker ad et par gange og pisk marengsen helt blank og sej. Rør hakkede mandler i og fordelen marengsen over kagen. Bag kagen yderligere 30-35 min, ved 150 grader.


Pynt

Smelt 50 g. mørk chokolade og dekorer kagen.

2 kommentarer:

  1. Mummmms, manner! Dét er en virkelig lækker kage! Den er afprøvet OG godkendt af samtlige børn i husstanden 😝😝😝

    SvarSlet
  2. Super. Jeg var selv overrasket over, hvor god den er, trods det sparsomme antal ingredienser. Skal selv lave den igen i morgen til H´s arbejde. De spiser vist ret meget kage derude, så må vi se, om den også bliver et hit der. Kh. Tina

    SvarSlet